Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 8 december 2011

Nyinvigd

Så var jag då officiellt invigd i Den Heliga Försäkringskassan. Oh, dear! Not så angenämt.
Utan att gå in på detaljer så har mitt samtal till dem i början på december registrerats som en sjukanmälan. Utöver den som redan finns. Så nu har jag TVÅ sjukanmälningar. Förvirrande bara där liksom.
Allt jag gjorde var att fråga hur det fungerar när sjukanmälan sträcker sig över en del av tiden som jag tänkte vara föräldraledig. Samtalet slutade med att kvinnan hos FK sa att jag inte skulle göra något utan hon stoppade föräldrapenningen och så skulle jag ringa när jag visste mer om sjukskrivningen. Inget mer skulle göras.
Döm om min förvåning när jag får hem en blankett som jag ska fylla i:
"Ansökan sjukpenning (har föräldrapenning)".
Jag har ju liksom ingen föräldrapenning ännu... Och när jag väl har det så är jag inte sjukskriven (förhoppningsvis).
Så jag ringde dem igen idag och fick prata med en riktig idiot. Jo, det var hon faktiskt.
Hon var så otroligt nedlåtande i sin ton ("men det förstååår du väl?", "ja, men sååå är det inte serru", "JAG kan väl inte veta när du blir frisk?" etc, etc). Hon pratade bara i en "lilla-gumman-ton" hela samtalet och hon blev irriterad för att jag frågade om jag skulle göra något och om blanketten verkligen skulle fyllas i. Och jag frågade i ren och vanlig trevlig samtalston hela tiden.
Till slut orkade jag inte mer utan fräste till själv istället:

-"Ja, inte FAAN vet jag hur det funkar med sjukskrivningspapper när jag ALDRIG i hela mitt liv varit i kontakt med Försäkringskassan i varken sjuk- eller föräldraärenden förut. Så det finns ingen anledning att vara nedlåtande. Jag ber om din hjälp och inte en besserwisser."

Tyst i luren. Så en ursäkt och det var inte så hon menade. Fantastiskt. Och så tog vi om det från början igen och det blev ett lite trevligare samtal. Hon måste ha en särdeles dålig dag. Stackarn.
Så lade vi på. Då insåg jag att jag fortfarande inte visste vad som gällde för den där blanketten som låg framför mig, trots att jag t.o.m. svor åt någon jag inte känner. Skulle den fyllas i egentligen?
Ringa igen...
Nej, den ska inte fyllas i för det kommer en ny, annan blankett, vilken dag som helst. En om att söka själva sjukersättningen. Jaha, tack så mycket, då förstår jag. Gravidhjärnan liksom...
När vi lagt på så insåg jag att det är precis allt det som jag ska fylla i på "mina sidor" på deras hemsida. Så nu har jag äntligen fyllt i där istället. Får se vad den där nya blanketten vill när den väl dyker upp.
Och förmodligen så har jag väl gjort något fel så jag måste ringa igen med tusen frågor så att någon blir upprörd på mig igen. Stay positive!
Jag menar, har jag klarat av barnlöshetskampen ska väl FK inte få mig på fall så enkelt...
Puh!

Kramar från nyinvigd

2 kommentarer:

  1. Försäkringskassan är inte & leka med.
    Det suger FET!!
    Det är så dryyygt, än mer när man fattar nada på grund av som i ditt fall att man tack & lov inte behövt vända sig till dom förr.

    Det beror inte på någon gravid hjärna tro mig.
    Har man tur & får en "snäll & til mötesgående" person ska man vara glad=)

    Men iaf välkommen till FK klubben=D

    SvaraRadera
  2. HAHAAHAAA! TACK! Ingen gravidhjärna alltså? Bra.
    Känner mig som en riktig medlem nu. ;o)

    KRAM

    SvaraRadera