Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 22 december 2011

Tänker så det knakar

Jag kan konstatera att med ömmande och svullna fingrar så blir jag fumlig.
Det här inlägget skriver jag från ifånen och det är verkligen svårt att hålla i den. Jag tappar den hela tiden. Och så är jag svagare i nyporna. Jag får inte upp skruvlock längre t.ex..
Sånt där kan vara lite frustrerande när man som jag är en sån där "kan själv minsann"-tjej. En sån som vill klara det mesta (och faktiskt gör det, på ren vilja om inte annat). Jag blir så snopen varje gång jag inte klarar av något som jag inte ens ser som ett problem.
Här om dagen kom jag knappt upp från liggande ställning i soffan. Det kändes urfånigt! Och frustrerande så klart.
Såna här små saker gör att jag känner mig lite hämmad och jag blir lite lagom smådeppig ibland. Det kan tyckas fånigt men det känns så bara. Jag känner inte igen mig själv och funderar på om man kan få en början till "baby blues" redan innan barnet kommer? Det är ju inte så att jag går hemma och tokdeppar men om jag känner så här så borde det finnas andra som känner så men t.o.m. lite värre. Då borde det finnas en risk för ytterligare depp efter födseln, tänkte jag.
Om inte annat så lär jag väl få svar på det själv efter att Mini kommit... Eller så frågar jag bm nästa gång.

Idag ska jag göra ett jättelass med köttfärssås att ha i frysen till vi kommer hem från BB. Vi har redan lagrat med fiskgratäng för att slippa tänka påatt handla mat de där första dagarna hemma. Vilket får mig att tänka på att jag ska köpa några paket ersättningsmjölk också om amningen skulle krångla. Mini måste ju få mat oavsett hur det går.

Jag funderar också på amningsbehåar. Undrar hur många storlekar brösten går upp? Totalt per idag har mina gått upp tre storlekar redan, vilket jag tycker är mycket. Undrar om de går upp, typ två storlekar till, efter förlossningen? Det är svårt att gissa sig till vad jag ska köpa för storlek tycker jag...

Så tidigt och redan så många tankar som fladdrar runt där inne!

Kram på er

9 kommentarer:

  1. Åh, det där med att göra lass med mat och frysa in har jag också tänkt på - men inte skrivit upp på min lista så det gör jag nu pronto, tack för påminnelsen :].
    Och amningsbehå grejen har jag också tänkt på.. det är ju inte så att man vill köpa flera stycken redan nu och sen ha köpt fel, och mina har gått upp ca två storlekar nu [från planka till normal, hoho].. Plus att jag fasen inte vet om jag kommer att kunna amma - jag vill verkligen, men ännu inte ett spår av mjölk här vilket jag tycker mig ha läst att det är hos ungefär alla andra några månader innan förlossning.
    Jeje..
    Känner hur som helst igen mig i dina tankar, som så ofta :].

    kram!

    SvaraRadera
  2. Tuttarna har på mig och flera andra jag känner exploderat till jättebomber den första veckan efter förlossningen, så jag tippar att om du köper en amnings-bh nu så kommer den passa sen när mjölkproduktionen jämnat ut sig. Amningsinlägg är enligt mig ett måste första tiden då mjölken riskerar att börja rinna när som mellan amningarna också, men det har du säkert redan införskaffat.
    Och till ruht: jag har aldrig fått minsta droppe mjölk under mina två graviditeter, men när barnet är fött, då kommer den som genom magi! Kroppen är magisk! Tänk på att brösten vuxit under graviditeten just för att fettet omvandlats till bröstkörtelvävnad. Kroppen är amazing!

    Jobbigt med händerna, Wilda Mathilda. Jag hade karpaltunnelsyndrom x 2, och det var jättejobbigt. Om du börjar få ont hela tiden så säg till bm, hur lite än är kvar av graviditeten!

    Spännande detta!

    SvaraRadera
  3. Hejsan!
    Jag har följt din blogg ett tag nu efter att ha hört talas om den på radion. Speciellt intressant är den ju för att jag själv är gravid med bf på söndag, dock är det mitt andra barn. Men orsaken till att jag skriver är för att du skrev att du mår dåligt. I och med alla hormoner vi har i kroppen så förstärker de, som du säkert redan vet, ens känslor. Men de kan, som du skriver, vara början till något större. Jag fick själv en förlossningsdepression efter sonen föddes och känner att jag är på väg neråt igen. Mitt råd till dig är att du ska ta upp det med din bm och sedan även dem på förlossning och bb. De kan hjälpa dig om du skulle fortsätta må dåligt/må ännu sämre. Berätta även för din man, det kan vara bra att han vet om hur du känner redan nu så han är lite mer observant när mini kommer. Om du känner dig mer nere när mini kommit så försök berätta för någon, jag vet av erfarenhet hur jobbigt det kan vara att erkänna sånt men det hjälper att prata om det. Lycka till med resten av graviditeten:) Kram Emelie

    SvaraRadera
  4. Jag tycker du ska prata med din BM ang dina fingrar och händer. Jag fick en skena till min högra hand och jag tyckte det hjälpte rätt skapligt. Men jag slarvade med vänster och struntade i skena till den. Nu har jag allvarliga problem och kanske måste opereras. Så prata med BM!

    Ang BH:ar: det där är svårt. Normalt fyller jag knappt ut en A-kupa. Under graviditeten hade jag mellan B och C. Och nu drar jag D, kanske närmare E. Men det där är så olika. Lycka till i BH-djungeln! ;)

    Kramar

    SvaraRadera
  5. Wow! Vilka bra kommentarer!! TACK!
    Era tips är verkligen ovärderliga.

    Vad gäller bh så har jag två stycken amningsditos just nu men jag misstänker starkt att de blir för små sen... Jag är nog ganska bystig redan från början så jag lär väl få en G-kupa eller nåt när det är dags gissar jag. Det tar bara så emot att köpa det, hahahaa! Väldigt ovant med andra ord.

    Fingrarna har jag nämnt för BM men hon tyckte att det är "normalt". Som typ AAAALLT annat när man är gravid. Fick jag tuberkulos så vore väl det normalt, mutter, mutter... På dagarna blir det dock lite bättre så än så länge så kanske jag inte behöver göra något? Vi ska dit igen i början på januari. Om det inte blir värre till dess så tar jag upp det igen med henne. Ska ta mig en ordentlig funderare på det där och lite bättre följa upp hur händerna mår.

    Tuuuusen tack för er input!!

    Ruht, oroa dig inte för det där med mjölken. Jag lyckades med stor möda (aj!) trycka ut lite bara för några veckor sedan. Men jag förlitar mig på vad Vera säger, att det exploderar sen istället, hihihi! Tack Vera!

    Emelie, tack för att du berättar. Jag misstänkte väl att det kan bli så, så jag "lyssnar" mycket på mig själv nu.
    Lycka till med förlossning och allt nu! Måste vara lite jobbigt att gå och vänta så nära inpå bf. :o)

    Mette, skena kan kanske vara något. Just nu sitter värken bara i fingrarna. Hjälper skena mot det månne?

    Tack igen allihop!

    KRAM

    SvaraRadera
  6. Ja, skenan hjälper absolut även mot "bara" onda och svullna fingrar.

    SvaraRadera
  7. Åååh, ska kolla upp det då!
    Tack igen! :o)

    Kram

    SvaraRadera
  8. Tack så mycket och desamma till dig! Mini är ju färdigbakad nu och kan komma närsom ;) hihi. Jooo, lite smått jobbigt är det men det är förhoppningsvis snart dags. Min bebis är väldigt stor (+28%) så jag kommer inte få gå över för mycket ;) Återigen lycka till och prata! Det hjälper verkligen att få ur sig sina känslor och tankar :) Kram

    SvaraRadera
  9. Fina M är insatt i mitt minideppande så det känns bra än så länge. :o)

    Och så har jag surfat på handledsskenor som finns på Apoteket. Hittade några som heter Futuro som jag t.o.m. kände igen. Funderar på att införskaffa dem imorgon... Varför vänta liksom?

    Kram

    SvaraRadera