Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 1 december 2011

Drömanalys

Sov hela natten! Skönt.
Jag drömde dock att jag hade fått havandeskapsförgiftning. Jag visste att det var så men barnmorskan sa bara att "det är normalt" hela tiden. Jag sa att jag hade ont i huvudet. Normalt. Jag sa att jag såg suddigt. Normalt. Jag sa att jag hade ont i magen. Normalt. Jag påpekade min blodtrycksförändring. Normalt. Jag sa att jag gått upp i vikt. Då lutade hon sig fram och sa lite nedlåtande att "det gööör man när man är gravid", och så klappade hon mig på knät. Obehagsdröm.
Jag vaknade lite frustrerad i kroppen. Det är konstigt hur drömkänslan hänger kvar en stund även när man är vaken. Lite frukost har fått bort det och nu sitter jag och surfar på allt om havandeskapsförgiftning och kan konstatera att det har jag inte en tillstymmelse till. Vad fick jag det ifrån liksom? Och varför börja tänka på sånt nu? Det är ju bara dryga fem veckor kvar och allt ser strålande ut förutom att Mini är lite mindre än normalkurvan och det enligt mätningar som har jättestora felmarginaler. Hon kan lika gärna vara normalstor.

Kanske är det tillväxtkontrollen idag som gett mig lite omedvetna hjärnspöken? Jag är så säker på att allt kommer att se bra ut så jag kanske undermedvetet börjar oroa mig för något annat?
Eller så är det lite förlossningsångest som gör sig till känna kanske? Men jag känner mig inte så orolig inför det faktiskt.
Ja, ja, graviddrömmar ska man nog inte analysera så mycket. De är ju rent allmänt bara bisarra och förankrade i ingenting....

Två timmar kvar till tillväxtkontrollen! Tjohooo!

KRAM

4 kommentarer:

  1. Konstiga drömmar kan jag också skriva under på. Lycka till på tillväxtkontrollen idag! KRAM.

    SvaraRadera
  2. Konstiga drömmar ja.. Ja tror jag har drömt igenom hela mitt liv i olika konstellationer hittils + lägg till lite aliens, och frågeställningar, och sex, och att jag flyger, på det hela.. Tycker drömmarna är helt galna sen jag blev gravid!!
    Havandeskapsförgiftning var ju det som min Han var lite rädd för att jag skulle ha fått, Han hade läst nåt om det och eftersom jag har lite småkrämpor hit o dit så ja.. Jag frågade min BM om det igår och hon sade väldigt tydligt att om man har fått det så ska man ha följande symptom samtidigt [högt blodtryck, plötslig svullnad, och flimmer för ögonen], hade man "bara" ett av dessa symptom så var det garanterat inte det, utan alla tre skulle man då ha.. - Och det har du ju inte, så jag är övertygad om att drömmen bara är en av dom där konstiga gravid biverkningarna :].

    [Taack btw för länken till diagrammet, kikade på det nu och ligger då som tur är precis på kurvan.. Vet inte varför man nojjar så jädrans mycket ibland.].

    kram!!

    SvaraRadera
  3. Lycka till idag :-) Mini fortsätter säkert växa enligt sin egen kurva.

    Drömmar är ju lite så. verkligheten med en twist. Jag drömde att det var tre därinne, och att det blivit fel för att Hedda ju skulle adopterat två från Landet, de skulle inte ges bort som embryon. Så då bestämde socialstyrelsen att jag måste åka till Landet så att Hedda kunde adoptera dem därifrån. Men eftersom ett embryo delat sig skulle jag få behålla en själv. Som sagt... Verkligheten med twist.

    SvaraRadera
  4. Åh, vad bra ni är! Alltid bra att få bekräftat att drömmar verkligen ÄR knasiga. FC, din måste ligga på rekordlistan, hahahaa! En riktig twist där...

    ruht., jösses, vad bra att ni just pratat med bm om det! Färsk info är aldrig fel. Så nu kan jag verkligen stryka bort havandeskapsförgiftning från oroslistan. Det är som du säger, det nojjas ju en hel del ibland. ;o)

    Tack!

    SvaraRadera