Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

fredag 13 januari 2012

Näsblod from hell

(höll på att skriva "blood from hell" i överskriften men det hade nog bara fått en del läsare att hoppa högt av oro)

Vilken morgon!
Efter mitt förra inlägg vid 4-tiden i morse (när jag varit vaken sedan kl 3) började jag blöda näsblod igen. När det gick över och jag äntligen nästan somnat om så började det om igen.
Jag hann aldrig riktigt somna om alls under den tidiga morgonen förrän Fina M vaknade och gick ut i vardagsrummet där jag låg. Jag smög in i sovrummet och lyckades somna ganska omgående.
När Fina M sen skulle åka till jobbet kom han in och gav mig en hej-då-puss. Tyvärr råkade han snudda, observera snudda, med sin näsa mot min och jag vaknade till lite. När han gick ut genom ytterdörren hade näsblodet börjat om igen.
Eftersom jag skulle iväg och promenera med sällskap idag ville jag somna om igen så att jag skulle vara liiiite vaken vid promenerandet i alla fall. Efter ca 45 minuter lyckades jag somna om.
En timme senare ringde det på dörren. 8:45 på morgonen.
Jag slår upp mina melerade och känner att jag börjar blöda näsblod igen... Gah!!
Eftersom jag ligger näck i sängen med näsblod och galna sammandragningar så tar det mig någon minut eller två att välta ur sängen, klä på mig och hasa ut i hallen. Ingen där.
Vem ringer på hemma hos någon på morgonen och orkar inte vänta i några minuter?
Svordomar. Och rusa in på toaletten efter mer bomull.
Ner i sängen igen och vila lite för sammandragningarnas skull som känns rejäla. Skickar sms till promenadsällskapet att jag får ställa in. Jag är så trött att ögonen snurrar på mig. Skit också.
Vem blöder näsblod en gång i timmen liksom?!
Och när jag var och snurrade i hallen efter den mystiske dörringaren så hade naturligtvis Ultragyn ringt (ljudlös telefon) och meddelat att vi har tid både hos dem och BB på torsdag. Nu måste jag ringa och bekräfta att jag vet om det.

Jag lovar, fortsätter det så här så kommer jag att få föda barn med två stora bomullstussar i näsan och samtidigt ha grymma andningsbesvär. Inte ultimat!
Ska Mini komma idag så får hon snällt vänta tills i eftermiddag i alla fall för jag bara MÅSTE få sova lite. Holy cow, liksom.

Nu har jag knaprat i mig frukost och nu blir det förhoppningsvis lite sömn...

Kram till alla

6 kommentarer:

  1. Men du vet väl att du kan få bränna bort de blodkärlen i näsan om du blöder så mycket? Det har jag fått göra under två graviditeter.

    SvaraRadera
  2. Oj, har missat flera inlägg sedan jag var här igår så hoppas det är ok att jag sammanfattar här?!

    Jisses vad bra det blev inredningsmässigt, vår mobil gjorde succe och vi hade väldigt nytta av den. Skönt också att det löste sig med bm och allt det där, vem vet, kanske kommer Mini ut samma dag som min dotter :)

    Vet att du inte alls gillar tanken, för det känns eeeeeevigheter långt bort. Håller tummarna för att det startar vilken sekund som helst nu, många kramar

    Anna

    SvaraRadera
  3. Men wilda, varför bråkar din näsa så?

    SvaraRadera
  4. Åååh, jag är ett gammalt "näsblodsbarn" och har bränt min näsa en miljard gånger. Typ. Jag undrar om det GÅR att etsa hur många gånger som helst? Det har jag aldrig funderat på faktiskt.
    Nu är det tydligen slemhinnorna som krånglar (eller som Fina M säger: gravidnäsa) och då brukar inte bränning (etsning) fungera.
    Å andra sidan har det inte varit så här hysteriskt tidigare. Då kanske jag bara blött fyra gånger på en hel dag. Får se vad jag gör helt enkelt... Hoppas att det inte upprepar sig till att börja med.

    KRAAAAM!

    SvaraRadera
  5. Jag kämpar också med näsblod nu... Men jag är inte gravid (verkligen tvärtom just nu...). Men tre gånger varje dag sprayar jag med suprecur, och det verkar som om det är DET som är problemet. Jag har också haft mycket näsblod tidigare, men inte som nu. Mitt började när jag opererades i huvudet för 13 år se. I många år hade jag näsblod varje dag, men så småningom har det lugnat ner sig. Nu brukar det vara, kanske var annan eller var tredje dag. Men NU har jag störtblödningar mest hela tiden...

    Jobbigt...

    KRAM

    SvaraRadera