Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 8 januari 2012

Toktränad!

Profylaxen genomförd.
Det var en bra kurs om än lite tråkig för min smak. Jag idrottade mycket förr i tiden och då hade vi mycket mental träning. Det här var lite samma sak. Målbilder, positivt tänkande, se bortom målet och allt sånt. Det har jag redan med mig av gammal vana på något sätt, men det var kanske roligare för Fina M. Inte det att han inte ser framåt och är positiv men för honom är det något annat än för mig. Jag är nog mest ute efter smärtlindringsmetoder, andningen och det praktiska, det rent fysiska, medan han får fokusera på att vara stöd och så klart det rent praktiska också.
Men det var kul att göra det ihop, för visst finns det en viss töntighetsfaktor i såna där kurser också. Ett garv är ju aldrig fel. Fingertoppsmassage på magen som demonstrerades av ett kärleksfullt par t.ex.. Då fnittrade både jag och Fina M för vi vet båda två att jag skulle bli galen av något sånt. Dels för att jag är sjukt kittlig men dels för att jag vill ha regelrätta pang-på-metoder, inget lulllull liksom. Men alla är ju olika så för en del är det nog jättebra så klart.
Och så var det något om att man ska ha ett ord som gör att mamman blir påmind om att slappna av. Vi satt där och försökte komma på alla möjliga ord och kortkommandon tills vi kom på att "slappna av" inte var så fel kommando att använda sig av, hahahaaa! Varför krångla till det i onödan liksom?
Sammanfattningsvis var kursen helt ok! Vi hade kul och en del övningar var kanonbra och fick oss att se en del saker vi inte tänkt på tidigare. Och för 395 kronor (10 dagars tillgänglighet till kursen och en del nedladdningsbara filer) så måste jag säga att kursen var värd pengarna. Så nu har jag något att göra på dagarna när jag väntar. Träna lite andning och göra avslappningsövningar (tillsammans med Gudrun Abascals övningar också).

Fina M dammsuger just nu hela huset. Jag har pladdrat i en timme i telefon och ska göra lite lunch åt oss. Sen blir det sovpaus. Den förlossningsträningen gillar jag absolut bäst! Hihi!


KRAM till alla

2 kommentarer:

  1. Sådana där förlossningskurser kan verkligen variera, både vad gäller innehåll och kvalitet. Jag minns min första, när jag väntade Lisa 1990. Då fick vi sitta två gravida (papporna fick inte vara med!) mitt emot varandra och nypa varandra i knävecken och låtsas att det inte gjorde ont. Detta gjorde vi i 5-10 minuter varje träff, resten av tiden fick vi lära oss hur man bäst stryker små bäbiskläder, för det var livsnödvändigt. Behöver jag säga att den förlossningen blev en panikslagen mardröm...

    SvaraRadera
  2. Oj! Det lät inte som någon höjdarkurs alls! Huga! Nypas och stryka känns ju lite onödigt i sammanhanget...
    Nej, då var den här mycket mer att ha tror jag. Tekniker och övningar blandades och man gör allt i sin egen takt. Kanon! Men sen är det upp till en själv att träna lite också så klart.
    Det var i alla fallkul att vi köpte den. :o)

    Kraaaam

    SvaraRadera