Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 12 januari 2012

Uppföljningen...

Så där, ja. Nu har jag pratat med spec.mvc.
Läkaren ska ringa tillbaka till mig angående sjukintyget som behöver förlängas. Skönt att få ordning på det i alla fall.
Vad gäller nästa vecka så fick jag prata med en vettig BM som hade tålamod med mina frågor. Det är helt ok att jag kommer den 19/1. Ingen fara på taket för mitt eller barnets del. En dag hit eller dit beroende på hur man räknar gör ingen skillnad. Och det kan jag väl hålla med om. Så det lämnar jag nu. Hon sa att då tar läkaren ställning till om de ska sätta igång mig eller inte, eller komma in igen för en ny koll senare.
Men då frågade jag henne vad som händer om jag nu ringer kl 10 på torsdag och inte får någon tid eftersom risken finns att det är fullt upp på förlossningen.
Hon förstod inte vad jag menade först men när jag förklarade att jag blivit tillsagd att ringa kl 10 den 19:e för att få en tid samma dag så blev hon väldigt förbryllad.
-"Det där ska ju din BM sköta", sa hon. "Du ska inte behöva ringa och ordna tider. Din BM ska veta hur hon ska göra och vad. Hon ska skicka en remiss som vanligt."
Suck. Precis vad jag tänkte när vi satt hos BM och hon bad mig ringa och kolla med specen och sen återkomma till henne. Det var då självaste f-n att man ska behöva vara både patient och arbetsledare jämt. Tur att jag är både luttrad och ruttad numera...
Hur som helst, nu har jag mailat BM (för hon föredrar mail före telefon, jag är precis tvärtom) och gett henne instruktioner om vad hon ska skriva i remissen och vad det är vi behöver: ultraljud hos Ultragyn på Danderyds Sjukhus, CTG och läkarbesök. Allt i ett sammanhängande besök den 19/1. Får se hur det går. Mitt förtroende för vår BM har ju dalat en hel del senaste halvan av graviditeten trots att jag var så nöjd i början.
Det är som om så länge allt går enligt BM:s "mall" och standardformulär så är allt ok, men så fort man avviker från mallen så blir det tilt där uppe.

Ok, jag ska sluta gnälla. Men ändååååå......


Tillägg: Säga vad man vill, men hon är snabb i alla fall, vår BM. Fick just ett mailsvar.

"Sänt remiss."

Det var allt som stod. INGET annat.
Hon kanske inte gillar mig? Hon kanske läser min blogg?


KRAM

5 kommentarer:

  1. tradigt svar! men hon kanske bara är stressad - känns inte helt otippad inom vården.
    spännande nu! snart kommer bebisen ut!!

    SvaraRadera
  2. otippat menar jag dådå.

    SvaraRadera
  3. Hahaha...ja tänk om hon läser bloggen ;).

    SvaraRadera
  4. Jag tyckte att det verkade konstigt att du skulle ringa själv men tänkte att det är väl olika rutiner på olika ställen.

    Hoppas verkligen du slipper en igångsättning!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Hihihi! Ja, hon är lite märklig...

    Precis så tänkte jag också, Cissa. Typ, "jaja, det är väl så det fungerar...".

    KRAM

    SvaraRadera