Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

onsdag 4 januari 2012

Sovit på saken

Vaknade 3:30 på soffan. Jag orkar inte ta mig till sängen för jag sover så dåligt i den. Soffan tillåter fler sovställningar. Och så är tv:n närmare, hehe.

Jag har bestämt mig för att ta en längre promenad när det blir ljust igen. Jag tror att jag behöver det även om jag känner mig tung och kissnödig hela promenaden. Jag behöver lite motion och frisk luft. Kanske kan allt gå igång också. Hoppas det.

Angående deppet så gillar jag teorin som Cissa fått höra; att det här deppet är till för att man ska se lite lättare på förlossningen. Det låter vettigt.
Usch, jag måste påminna mig om att det här bara är en fas och hormoner. Inte förstora det hela nu. Och så måste jag hitta på fler små aktiviteter varje dag så att tiden går.

Det här ska jag nog klara. Värre saker har jag ju varit med om!

Kram

5 kommentarer:

  1. Hej hej!
    Jag läser endel Ivf bloggar och hoppas på att det ska gå bra för er alla och att ni får en efterlängtad bebis tillslut men det verkar oxå som att endel kvinnor som fått kämpa väldigt länge för att bli gravida ser på en graviditet med väldigt rosafärgade ögon! Tror nog att er lååånga läntan har fått er att tro att det ska vara som i en film att vara gravid. En lite fin kula och så med ett plopp kommer bebisen ut! Det är fantastiskt och underbart att vara gravid men oxå skitjobbigt! Men så ska det vara för att man ska längta ut barnet.

    SvaraRadera
  2. Bra där WM! Se till att fylla dagarna med roliga, fysiska aktiviteter! Boka bord på någon riktigt mysig restaurang, som du verkligen vill gå till, nu på lördag, då kommer du garanterat inte kunna gå dit. Det har funkat flera gågner för mig. Och så var det färdknäppen då, väl värt ett försök i alla fall ;-)

    Klart du kommer fixa det här! Detta är ju bara en droppe i havet egentligen, om man jämför med vad du har gått igenom för att ta dig hit, eller hur!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. hoppas du får en skön promenad och en bättre dag! kram!

    SvaraRadera
  4. Anonym: När jag läser din kommentar så blir jag lite fnittrig. Visst kan det nog finnas de som tror att en graviditet är rosa moln men enligt mig så finns det inte många IVF:are som tror att det är så. Men några kanske? Och jämfört med allt kämpande så är en graviditet verkligen ingenting!
    Tänk dig att ha alla graviditetshormoner och gnällandet men utan att vara gravid... Och så den mentala stressen ovanpå det. Det är otroligt psykiskt jobbigt!
    Så självklart är en graviditet ingenting jämfört med rädslan att förbli evigt barnlös.

    MEN...när man sen äntligen lyckas med att bli gravid, efter att ha gnällt på allt och alla som ÄR gravida (och som inte förstår hur hur bra de har det), så slår det en att man är där själv. I det "förbjudna"området. Nu SKA man vara lycklig liksom och att gnälla är ju tabu. Speciellt när man själv ondgjort sig över alla gravida jäklar som gnällt över sina graviditeter... Jag? Jepp!
    Som exempel kan du gärna kika två inlägg längre ner när en annan tjej (också anonym) ondgjorde sig över mitt gnäll. Det ÄR känsligt att vara gravid och gnälla i vår "bransch". Och det är lite konstigt egentligen. Är det några som är värda att få gnälla av sig så är det ju vi som kämpat i evighet! Egentligen. Det är ju världens lyx att få vara gravid och få gnälla (sen är jag så klart orolig att jag ska må sämre än vad jag förstår själv, men det är en annan historia).

    Så jag tror att vår långa, långa väntan snarare blir omvandlad till en viss chock när vi väl blir gravida. För det känns fortfarande galet osannolikt att jag är det t.ex.. De som inte kämpat utan tagit allt för givet känner förmodligen inte så eller har lika blandade känslor som vi har.
    Visst, en graviditet ÄR jobbig, men den är faktiskt ingenting jämfört med att vara ofrivilligt barnlös i många år.
    Det ska jag aldrig glömma!

    KRAM

    SvaraRadera
  5. Tack Cissa och kristina!
    På lördag blir det absolut någon kul aktivitet. För idag känner jag att det verkligen behövs!

    KRAM

    SvaraRadera