Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 26 januari 2012

Nya lärdomar

Idag har vi börjat titta på klockan när hon äter för att få lite koll på hur hon vill ha det med maten. Generellt sett så verkar det som att hon vill äta varje 2,5 timme. Där emellan sover hon mest och så leker vi lite med henne.
Nu förstår ju jag också att de där 2,5 timmarna inte är spikade för all framtid och att de beror på en hel drös med faktorer, men vi tänkte använda oss av den vetskapen för att synka in lite dag- och nattrutiner om det går. Sakta men säkert liksom.

Men det roligaste som har hänt idag var hennes första bad! Tjohooo! Även om Mini inte alls tyckte det själv. Stackarn...
Fina M satt i badkaret med lite, lite vatten i botten och höll i Mini medan jag tvättade henne. Mini tyckte nog mest att det var lite läskigt även om hon till en början tyckte att allt var ok, och så blev hon ju så klart lite kall när blöta kroppsdelar var ovanför vattenytan. Med andra ord så varade badet i 5 minuter, typ. Men det var stort för oss. Vi fick öva lite. Nästa gång ska vi använda oss av den införskaffade badbaljan.
När börjar man förresten med babysim? 3-4 månaders ålder? Det skulle verkligen vara kul att gå på. Hmm, måste kolla upp det imorgon...

Det var i alla fall dagens stora aktiviteter. Jag trivs något otroligt med att följa Minis tempo. Det är ju inte bara hon som lär sig om världen. Jag lär mig visst en massa också.

Kramas där ute!

19 kommentarer:

  1. Här kommer en gratulation från mig med, bättre sent än aldrig!jag har haft problem med att kommentera...

    Stort grattis till finaste Mini!!!
    Hoppas ni slipper fler såna där obehagliga grejer du skrivit om. Vilken skräck!!!

    Ta hand om er!
    Kramar Jessica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ååh, vad kul att "se" dig igen! :o)

      Tusen tack!

      Kram

      Radera
  2. Grattis igen till Mini!
    Vi gick på babysim med C. Första gången vi var på badhuset (tränade lite innan själva kursen startade, vilket jag kan rekommendera då de är så många nya intryck första ggr. ) var när Cornelia var 3månader. Sen började babysimmet då hon var 4 månader. Babysim är det absolut bästa vi har gjort. Våran dotter är snart 15månader och båda är det bästa hon vet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Åh, vad kul det låter med babysim! Nu blev jag ännu mer peppad till att gå på det! :o)

      KRAM

      Radera
  3. Om du är en ajfån/statistik-nörd så kan jag rekommendera en app som heter BabyConnect, håller koll på allt vad din bebis gör ;) Har två kollegor som är helt hooked på denna app...Som tvåbarnsmamma tycker jag dock det är lite svårt att få tiden till att registrera alla data ;)

    Hälsningar från XB

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehee, nja, jag kanske är lite nördig ibland på appar och statistik men, som du säger, att registrera all data verkar vara krångligt. Då umgås jag hellre med Mini den tiden. ;o)

      Kram!

      Radera
  4. Vår gosse skrek som en galning första gångerna vi badade han och nu älskar han vatten. :D Babysim är att rekommendera! Super kul! Vi har börjat med det när Elmer var sex månader. Här har det varit så många i kö till babysim så man fick ta när man fick plats. :)
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter verkligen jättekul och allas kommentarer här, inklusive din, får mig verkligen att vilja gå på det. Kul att ni kom igång och att det var så omtyckt!

      Kram

      Radera
  5. Hej...
    Läste en artikel i går om babysim & det är ok att börja när de är ca 7-8 veckor gamla..tycker det låter tidigt, men som det stod i artikeln så är bebbarna vana vid att simma i vatten, från de legat i magen...
    Vi har aldrig fått möjligheten att gå på babysim då vår lille kille är för infektionskänslig...
    Lycka till när ni böjrar, för det är nog jättekul...
    kram U

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, precis som jag tänkte, att de borde gilla vattnet bara därför liksom.
      Jag ska absolut prova det!

      Kram

      Radera
  6. Oh...så härlig upplevelse. Vår skrutt hatade sitt första bad, men sen gick det bra. Vi började med babysim när hon var 3 månader -hon älskade det.

    Kramis L

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter strålande! Det måste vara den där ovanan av badandet som är läbbigt första gången för dem. Vem gillar inte att bada liksom? :o)
      Kul att er skrutt älskade det också!

      Kram

      Radera
  7. Mer vatten i badkaret!! Hela kroppen, utom huvudet förståss, ska vara under vattnet.

    Hos oss rekomenderar vi 4 kg och läkt navel innan det är dags att börja simma. Men runt 2-3 månader brukar vara lagom, då börjar de riktigt kunna uppskatta badet. Första gångerna är man bara i 5-10 minuter, för det är otroligt mycket intryck för en liten människa. Mycket obekanta ljud och framför allt, vattnets strömningar längs precis hela kroppen!

    Ehh, jag känner att jag skulle kunna skriva en hel uppsats om detta, babysimsinstruktör som jag är men du får jättegärna maila mig om du undrar något, så kan jag tipsa dig en del.

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK!
      Jösses, vad bra med "inside information" från någon som du! Helt otroligt snällt!
      Jag mailar dig de närmaste dagarna.

      Tack igen!
      Kram

      Radera
  8. Først og fremst har jeg lyst til å gratulere så masse med Mini!! Jeg har fulgt bloggen din siden før du ble gravid med Mini men liksom ikke kommet meg i gang med å kommentere, men jeg har vært virkelig rørt og berørt av det du har delt. Ønsker dere all mulig lykke sammen med Mini og hverandre fremover!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul med ett nytt ansikte bland kommentarerna! Och jättekul att du följt mig. :o)

      Många varma tack!

      Kram

      Radera
  9. Vår tjej har älskat baby-simmet, helt fantastiskt för även oss föräldrar :)

    Tror det går på vikt, minimigränsen på Vattenhuset är 5 kg om jag inte minns fel. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi, så mycket som Mini äter lär hon väga 5 kg om en vecka... ;o)
      Ska absolut gå på babysim!

      Kram

      Radera